top of page

Jak se fotí na Barrandově


Barrandov je nádherná čtvrť. Přestěhovali jsme se sem před rokem a půl a není minuty, kdy bych litovala. Pěšky dojdeme do Prokopského údolí i do Chuchelského háje, kde máme i nádhernou mini lesní zoo, kterou můj syn miluje. Barrandov je čtvrť, která je neskutečně inspirativní na focení. Ráda chodím na procházky tam, kde jsme ještě nebyli, a objevuji nová místa a zákoutí pro focení. Mám už vyhlídnutých tolik míst, že bych mohla fotit všechny barrandovské starousedlíky.

Jednou ráno jsem se vzbudila a koukla z okna. Venku se přes noc zbarvily všechny stromy do přenádherných teplých barev, a tak jsem popadla foťák a šli jsme s prtětem fotit. Podzim mě naplňuje nějakým vnitřním klidem, a tak jsem si naprosto bez nějakých předsudků lehla na chodník, koukla do hledáčku a fotila mé opodál stojící dítě, které si zrovna v tu chvíli hrálo s klacíkem. Kolem prošli dva psi a jedna babička, ale mě to bylo jedno.




Máme tu podzim - nejkrásnější doba pro fotografy, nejen ty barrandovské. Ale začíná vlastně už zima, chlad, déšť, prokřehlé ruce a pára od pusy. Krátké dny a dlouhé večery. Vločky, které hned roztají. Rozpálené radiátory a sušáky s prádlem překážející v obýváku. Ano, ta odvrácená tvář podzimu. Ta, která nás naplňuje nějakým podivným smutkem. Užívejte si každého sluníčka a vyšší teploty a nabírejte energii na ten druhý, ne tak populární půlrok. Těšte se na Mikuláše, na besídky ve školách, na Vánoce a na trhy, na horké kakao a na první letošní lyžování. A na ten svařák, který si potom dáme! <3











0 komentářů
bottom of page