top of page

1. místo v kategorii Člověk v časopisu Československá fotografie





Dneska mi přistál ve schránce časopis Československá fotografie a opět mě utvrdil v tom, že to, co dělám, má obrovský smysl! Focení je můj život, láska a droga! Ještě jednou děkuji za tak krásné ocenění. Vážím si toho a stále na to koukám s otevřenou pusou. Bylo to podruhé, co jsem do soutěže zaslala fotky. Podruhé je z toho první místo a navíc i 3 další fotky, které se zasloužily o to, aby byly otištěny.

Jenže tentokrát je to trošku jinak. Toto první místo není úplně tak moje zásluha. Tato fotka totiž vznikla na Kurzu kreativní fotografie (www.fotoskoda.cz/kreativni-portret). K fotkám jsem se z nostalgie na podzim vrátila a pár si jich ještě upravila. Jen tak pro radost. Toto je jedna z nich, je tedy "staronová". Ale i přesto je to hlavně vítězství naprosto nejlepší lektorky Káti - Kateřina Janišová photography/photo & make up studio, protože to ona mi ukázala, že fotka může vypadat i jinak a že je to hlavně o citu a odvaze. Proto bych tento můj text dneska chtěla věnovat hlavně doporučení tohoto kurzu. Kdo váháte, začínáte nebo už fotíte, chcete fotit modelky a krásný holky a chcete vyhrávat soutěže, ale nevíte, jak na to a kde začít, jak komunikovat s modelkou, jak vybrat místo, jak používat rekvizity... Neutrácejte peníze zbytečně. Běžte rovnou k ní. Tam, kde jsem dneska, jsem jen díky ní. A moc za to děkuji. (Káťu ale samozřejmě doporučuji i jako skvělou fotografku, nejen lektorku!)

Děkuji i skvělým modelkách, které kolikrát mrzly, jen aby to stálo za to! Ivana Sottnerová, Radunka Mik a Iveta Kubecová




0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page