top of page

Začínám natáčet vlastní podcast pro fotografy - Zrcadlení!

Aktualizováno: 2. 4.

23. února vyšel první díl mého fotografického podcastu - Zrcadlení! Je to nový projekt, do kterého jsem se vrhla a jsem fakt strašně nadšená - jednak z vašich reakcí a zpráv, ale taky z toho, že se mi postupně plní sny, které jsem si nikdy ani nemyslela, že by se mohly zrealizovat. WOW!


Celý první díl Zrcadlení - podcastu pro fotografy si můžeš poslechnout zdarma na Spotify. A ukázku prvního dílu na Youtube. Ale úplně celý podcast si můžeš předplatit za 4 eura tady: herohero.co/zrcadleni.



PROČ JSEM ZAČALA PODCAST NATÁČET?

Protože jsem hledala v českém a slovenském rybníčku něco, co by mě mohlo inspirovat. Co bych mohla poslouchat u retuší, něco, díky čemuž bych mohla nahlédnout do hlavy jiného fotografa, ale nic takového jsem tady nenašla. A po pár měsících přemýšlení jsem to jeden den udělala, natočila první zkušební epizodu, doufala jsem, že by si ji mohlo předplatit 5 lidí a hle, po měsíci už ho poslouchá skoro 60! Neuvěřitelné.


O ČEM PODCAST JE?

Nejdřív jsem podcast pojala tematicky hodně široce, ale čím dál víc si říkám, že velká díra na trhu vzdělání je v oblasti marketingu pro fotografy. Hodně lidí, které koučuji, nemá problém naučit se fotit, ale má problém prodat se. Taky jsem ho měla. Postavit se za své fotky a říct světu: "Koukejte na mě všichni, tady jsem!" - to mi bylo proti srsti. Ale věděla jsem, že focení miluju, chci se jím živit a pokud to chci, musím se sakra naučit se prodat. Teď z těchto informací čerpám a předávám je zase dál. Proto, aby se nejen začátečníci dostali na dráhu profesionálního fotografa 10x rychleji než já a nečekali roky na první zakázky.


BUDOU SOUČÁSTÍ PODCASTU I ROZHOVORY S FOTOGRAFY?

Ano, budou! A nejen s fotografy. Už mám předtočené 4 rozhovory, které postupně budou vycházet. První z nich byl s Mirkou Vaňkovou - specialistkou na obsahový marketing a digitální nomádkou. Bavily jsme se spolu o tom, jak těžké je žít svůj sen, jak by měli fotografové fungovat na sítích, jaká sociální síť je nejlepší a jakou taktiku zvolit.


Druhá pozvaná hostka byla neskutečná fotografka Zuza Pálková // @zuzafoti. Řešily jsme, jak se fotí ženy, jak je pózovat a uvolnit. Jak najít svůj styl, jak si stát za svou cenou, a taky o jejím velkém projektu - Womanhood. Zuza je pro mě tak inspirativní a kreativní bytost, že tento rozhovor moc doporučuji všem.


Třetí rozhovor byl taky s fotografkou, tentokrát jsem se zaměřila ale na úplně jiný žánr - FINE ART fotografie. Pozvání na rozhovor přijala Lucie Maršíková. Fotografka s nádhernými fotkami, osobitým stylem a skvělým příběhem. Jak se fotí fine art? Jak vyretušovat fine art fotku? Jak to funguje byznysově? A spoustu dalších témat.


Zatím posledím hostem byla Antimentorka. Alessandra Lanzafame, žena, díky které jsem hodně vyrostla, mentorka a autorka několika projektů, která se živí tím, že učí podnikatele prodávat hight ticket produkty, neboli produkty, které stojí hodně peněz a jsou luxusní. Koučka, která pracuje hlavně s tvojí hlavou a otevírá ti ve tvé vlastní mysli možnosti, o kterých zatím ani netušíš. Tento rozhovor vzbudil v holkách, které byly na rozhovoru živě, velké ohlasy a dlouho na něj ještě vzpomínaly.


Všechny rozhovory budu postupně dávat ve zkrácené verzi ven.


NA CO SE FOTOGRAFOVÉ PTAJÍ NEJČASTĚJI?

V podcastu se snažím hlavně odpovídat na vaše doatzy a věnovat se vám. Proto si s váma tak ráda píšu a dávám vám často do storíčka možnost ptát se mě na spoustu věcí. Hlavní témata, která jsme řešily v posledních dílech byla: Jak může mít fotograf více klientů? Jak funguje motivace, jak nevyhořet a vydržet i u práce, která není vůbec stabilní, jak funguje algoritmus na Instagramu a jestli nám cíleně háže klacky pod nohy a taky jak pracovat se svou hlavou, aby mohl přijít úspěch.


KDY FOTOPODCAST ZRCADLENÍ VYCHÁZÍ?

Vychází každou středu v 8:30 nový díl a najdeš ho zde: herohero.co/zrcadleni a připojit se můžeš ke mně na Instagramu www.instagram.com/zrcadleni_fotopodcast

0 komentářů
bottom of page